Радіо "Свобода"

Майбутній Антикорупційний суд: «прозорий відбір» за сімома замками?

Автор:Радіо "Свобода"-

Конкурс на призначення суддів Вищого антикорупційного суду, заявки на який почали подавати з 8 серпня, відповідальні за нього посадовці обіцяють зробити найпрозорішим за всю історію українського судочинства.

Читати більше
У 2017 році до НАБУ зверталися понад 20 тисяч разів – Рада громадського контролю

Автор:Радіо "Свобода"-

У 2017 році до Національного антикорупційного бюро України зверталися понад 20 тисяч разів, повідомив голова Ради громадського контролю при НАБУ Роман Маселко.

«Бурштинова справа» не зупинить видобуток бурштину – Миткалик

Автор:Радіо "Свобода"-

«Бурштинова справа» Максима Полякова та Борислава Розенблата потроху рухається до розв’язки, проте представник ради громадського контролю при НАБУ Сергій Миткалик не очікує, що вона вплине на ситуацію з нелегальним видобутком бурштину в Україні. Політолог Віталій Кулик стверджує, що незаконні копальні треба замінити легальними, проте цьому перешкоджають корумповані чиновники.

Читати більше
Труханова затримали, судили і звільнили на поруки під акомпанемент протестів і сутичок

Автор:Радіо "Свобода"-

Солом’янський районний суд Києва звільнив міського голову Одеси Геннадія Труханова з-під варти прямо у залі засідань. Його відпустили на поруки депутата фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитра Голубова, попри те, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала заарештувати Труханова з можливістю вийти під заставу в 50 мільйонів гривень.

Читати більше
Тема «незаконного збагачення»: конкуренція НАБУ і НАЗК чи блокування з боку Банкової?

Автор:Радіо "Свобода"-

Підміна боротьби з корупцією політичною боротьбою, намагання розширити власні повноваження, ігнорування порушень у деклараціях високопосадовців та фактичне сприяння Банковій – так оцінили діяльність НАЗК українські та західні антикорупційні організації, представники НАБУ та деякі депутати, які взяли участь в обговоренні теми «незаконного збагачення» українських посадовців.

Читати більше
Подароване золото, валюта від родичів і розлучення: як пояснює свої статки голова Держаудитслужби

Автор:Радіо "Свобода"-

Спеціалізована антикорупційна прокуратура намагається через суд зняти з посади голову Державної аудиторської служби України Лідію Гаврилову – через підозру в незаконному збагаченні. Утім, апеляційний суд Києва переніс розгляд справи на березень. Раніше детективи НАБУ виявили, що упродовж двох останніх років Гаврилова отримала у власність майно на суму майже 10 мільйонів гривень.

Влада і корупція в Україні – майже одне й те ж – Маселко

Автор:Радіо "Свобода"-

Верховна Рада може завершити всі процедури зі створення Антикорупційного суду вже в березні. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Натомість експерти прогнозують створення такого суду не раніше середини наступного року. І причиною цього вони називають не бюрократичні зволікання серед депутатів , а блокування з боку можновладців.