РГК

Розслідування інциденту з працівником НАБУ

Автор:РГК-

Раді громадського контролю при НАБУ стало відомо що вночі з 12 на 13 вересня співробітники Національної поліції виявили в автівці, якою керував працівник Національного антикорупційного бюро України, “речовину, зовні схожу на наркотичну”.

Читати більше
Позбавляти статусу адвоката за громадянську позицію – злочин перед суспільством

Автор:РГК-

​Рада громадського контролю при НАБУ закликає припинити тиск на екс-голову РГК при НАБУ Романа Маселка за його громадянську позицію. Вкотре через Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Романа Маселка намагаються позбавити адвокатського свідоцтва. Приводом для цього є активна та відкрита громадянська позиція Маселка щодо антикорупційної та судової реформи в Україні.

Висновок Ради громадського контролю НАБУ на звіт Бюро

Читати більше
Конкурс у ДБР: фігуранти корупційних справ не повинні розслідувати корупційні злочини

Автор:РГК-

Як стало відомо зі ЗМІ, конкурсна комісія ДБР вже має список з наперед затвердженими кандидатами на посади керівників територіальних управлінь. Серед них – люди із сумнівною репутацією, фігуранти справ НАБУ і екс-кандидати до НАБУ, які не змогли пройти перевірку на доброчесність.

Читати більше
Депутати вкотре пробують “вбити” розслідування щодо незаконного збагачення

Автор:РГК-

У Верховній раді зареєстрували проект закону № 8517, який заблокує притягнення до відповідальності за незаконне збагачення.

Читати більше
Призначення Жебрівського ставить під сумнів проведення аудиту НАБУ – Рада громадського контролю

Автор:РГК-

РГК НАБУ висловлює занепокоєння щодо призначення екс-голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського аудитором НАБУ за президентською квотою.

Президент має невідкладно подати правку до закону про антикорсуд – РГК НАБУ

Автор:РГК-

Рада громадського контролю НАБУ закликає Президента сприяти невідкладним змінам до закону про Вищий антикорупційний суд (ВАС). Петро Порошенко може подати не лише технічний законопроект про створення ВАС, але й правку, яка б зняла всі питання щодо розгляду проваджень НАБУ в апеляції.

Поліція повинна якнайшвидше розшукати нападників на Устименка - заява РГК НАБУ

Автор:РГК-

5 червня, серед білого дня в Одесі двоє невідомих напали на члена Ради громадського контролю НАБУ Віталія Устименка, коли він виходив з приміщення Одеської обласної державної телерадіокомпанії. Зловмисники намагалися потрапити ножем у нирки, утім влучили у ліве стегно та розбили голову.

Офіційна заява РГК НАБУ щодо дискредитаційної кампанії проти членів Ради

Автор:РГК-

Члени Ради громадського контролю НАБУ постійно відчувають тиск з боку «друзів корупціонерів» – через необґрунтовані позови, скарги, фейкові статті і навіть фізичну розправу. У мережі щотижня з’являються чергові маніпулятивні і необгрунтовані матеріали щодо членів РГК на «зливних бачках», які одразу репостять адвокати фігурантів справ НАБУ, родичі обвинувачених і блогери з “касти”.

Заява Ради громадського контролю НАБУ щодо ДТП за участі детектива

Автор:РГК-

Раді громадського контролю стало відомо, що 2 квітня, близько 23.30, у Києві по вулиці Васильківській керівник підрозділу (УВАГА! Виправлено: не підрозділу, а відділу!) детективів НАБУ скоїв ДТП, унаслідок якої 23-річна студентка столичного ВНЗ потрапила до лікарні і після тижневої коми померла.

Читати більше
Найголовніше зараз – це зберегти незалежність САП (заява РГК НАБУ)

Автор:РГК-

Рада громадського контролю НАБУ закликає забезпечити незалежність та автономність діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ніщо не повинно зашкодити справам, які сьогодні розслідують НАБУ і САП.

Висновок РГК НАБУ на звіт Національного антикорупційного бюро України

Винні у побитті Устименка мають бути покарані – заява РГК НАБУ

Автор:РГК-

Вчора, 15 лютого, у приміщенні Солом’янського суду «тітушки» побили члена Ради громадського контролю Віталія Устименка. Це сталося після оголошення рішення судді відпустити мера Одеси Геннадія Труханова на поруки депутата від БПП Голубова. За свідченням очевидців побиття відбувалося за вказівкою та участю депутатів Одеської міської ради з групи Труханова «Доверяй делам» Дениса Балуха і Олександра Іваницького.

НАЗК своїм роз’ясненням може допомогти корупціонерам... – заява РГК НАБУ

Автор:РГК-

Рада громадського контролю НАБУ закликає Національне агентство з питань запобігання корупції скасувати Роз’яснення, яке фактично унеможливлює кримінальну відповідальність за брехню у деклараціях (ст. 366-1) і незаконне збагачення (ст. 368-2).

Читати більше
Президентський законопроект про антикорупційний суд спотворює суть судової реформи – заява РГК

Автор:РГК-

26 грудня 2017 року на сайті Верховної Ради України, після тривалої необґрунтованої затримки з’явилися президентські законопроекти “Про Вищий антикорупційний суд” та Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів”. Рада громадського контролю НАБУ вважає, що ці документи – чергова спроба керівництва держави створити законодавчу ширму, аби контролювати ще одну важливу судову інституцію.