Вадим Валько

«Видалити з бази Інтерполу?»: суд визнав протиправною бездіяльність НАБУ

Автор:Вадим Валько-

11 липня Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов Олексія Біленького до НАБУ та Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції. Таким чином оскарживши дії правоохоронців під час процедури його екстрадиції.

Читати більше
Все, що треба знати про оскарження онлайн-виборів до РГК

Автор:Вадим Валько-

30 травня 2018 року відбулися чергові вибори до Ради громадського контролю НАБУ. До складу РГК увійшло 15 кандидатів від восьми громадських об’єднань, які вже найближчим часом очікують можливих позовів щодо оскарження результатів.

Читати більше
«Розенблат проти НАБУ та ГПУ»: суд витребував з Бюро постанову “Про заведення оперативно-розшукової справи”

Автор:Вадим Валько-

Окружний адміністративний суд Києва оголосив перерву у справі за позовом народного депутата Розенблата до НАБУ та ГПУ  про визнання протиправними дій детективів щодо проведення оперативно-розшукових заходів у так званій бурштиновій справі. Таке рішення було ухвалено через необхідність отримання постанови, якою була заведена оперативно-розшукова справа.

Читати більше
Провадження НАБУ: навіщо Запорізька обласна лікарня оскаржує довідки Держаудитслужби

Автор:Вадим Валько-

5 квітня 2018 року Запорізький окружний адміністративний суд визнав протиправними дії Держаужитслужби через залучення працівника в якості спеціаліста у одному із кримінальних проваджень НАБУ. Ідеться про справу щодо розтрати коштів під час “закупівлі швидких” для потреб Запорізької обласної клінічної лікарні.

Читати більше
Окружний адмінсуд Києва відмовив екс-детективу Семаку у задоволенні позову до НАЗК

Автор:Вадим Валько-

15 травня суддя Окружного адмінсуду Києва Ірина Васильченко відмовила екс-детективу НАБУ Ігорю Семаку у задоволенні позову до НАЗК у справі щодо потенційного конфлікту інтересів.

Читати більше
Рішення судів як доказ. Навіщо фігурантам справ НАБУ суди некримінальних юрисдикцій?

Автор:Вадим Валько-

Останнім часом стало помітною практика, коли щодо справ, досудове розслідування в яких ведуть (або вже завершили) детективи НАБУ, з’являються пов’язані рішення судів у цивільних чи адміністративних справах. Ці рішення встановлюють факти, що мають значення для кримінальних проваджень.

Читати більше
Cолом’янський суд на третину зменшив заставу фігуранту багатомільйонної справи НАБУ

Автор:Вадим Валько-

7 травня 2018 року Солом’янський районний суд Києва продовжив тримання під вартою одному з фігурантів у багатомільйонній справі щодо Державної продовольчо-зернової корпорації на 30 днів. При цьому суд зменшив розмір альтернативної застави заступнику директора фінансово-економічного департаменту ДПЗКУ Анатолію Завадському на третину – до 35,8 млн грн.

ОАСК залишив без розгляду позов Луценка до Директора НАБУ

Автор:Вадим Валько-

Окружний адміністративний суд міста Києва 8 травня 2018 року ухвалив рішення залишити без розгляду позов народного депутата Ігоря Луценка до директора НАБУ Артема Ситника щодо оскарження обрання окремих членів попереднього складу Ради громадського контролю.

Читати більше
Екс-детектив НАБУ проти НАЗК: суд закічнив дослідження матеріалів справи та перейшов до судових дебатів

Автор:Вадим Валько-

26.04.2018 року в Окружному адмінсуді Києва відбулося чергове судове засідання у справі за позовом екс-детектива НАБУ Ігоря Семака до НАЗК.

Читати більше
Справа Харківобленерго: суд відмовив у затвердженні угоди

Автор:Вадим Валько-

18 квітня 2018 року Комінтернівський районний суд Харкова відмовив у затвердженні угоди про визнання винуватості стосовно виконавчого директора акціонерної компанії «Харківобленерго» та повернув матеріали кримінального провадження прокурору для продовження досудового розслідування.

Читати більше
Солом'янський cуд зменшив розмір застави “мертвому за статистикою МОЗ” фігуранту газової справи майже у 10 разів

Автор:Вадим Валько-

Суддя Солом’янського районного суду міста Києва Вадим Сенін зменшив заставу підозрюваному у  “газовій справі Онищенка” Євгену Бистрицькому із 5 млн 499 тис грн до 528 тис грн.

Читати більше
Звіт з моніторингу справ НАБУ-САП у судах (березень)

Автор:Вадим Валько-

Ми представляємо перший звіт з моніторингу справ НАБУ-САП у судах.

Розгляд адмінпозову Насірова до ДФС в апеляції призупинено

Автор:Вадим Валько-

Допоки Вища рада правосуддя та Генеральна прокуратура України не перевірять, чи втручалися детективи НАБУ у роботу суддів першої інстанції.

Читати більше
Екс-детектив НАБУ проти НАЗК: чи був потенційний конфлікт інтересів у справі щодо Мартиненка?

Автор:Вадим Валько-

Зараз в Окружному адмінсуді Києва розглядається справа за позовом екс-детектива НАБУ Ігоря Семака до НАЗК. Агентство Корчак переконане, що він порушив вимоги законодавства щодо конфлікту інтересів. На цьому приписі грунтується і подальше відсторонення Семака від справи щодо Мартиненка.

Читати більше
"Цукровий прокурор": САП успішно оскаржила ухвалу про повернення обвинувального акту

Автор:Вадим Валько-

Апеляційний суд Черкаської області 24 січня 2018 року задовольнив скаргу прокурорів САП на рішення суду першої інстанції щодо повернення обвинувального акту у справі так званого “Цукрового прокурора”.