Новини/заяви РГК

Позиція РГК НАБУ щодо конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

21 серпня виповниться рівно рік як Назар Холодницький залишив посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Втім, призначити комісію для обрання нового глави САП народні депутати взялись ще за місяць до його офіційного звільнення

НАЗК все вірно робить по Вітренко - 2

Рада громадського контролю НАБУ вітає припис голови НАЗК Олександра Новікова про скасування Розпорядження Уряду про призначення голови правління НАК "Нафтогаз України" та контракту із Юрієм Вітренко.

Читати більше
РГК НАБУ сьомого скликання розпочала роботу

Сьогодні, 9 червня, відбулось перше засідання новообраної Ради громадського контролю НАБУ сьомого скликання.

Звіт РГК НАБУ шостої каденції 2020-2021р

Завтра, НАБУ оголосить офіційні результати виборів до нового складу Ради Громадського Контролю НАБУ. А це означає, що саме час звітувати про нашу работу за 2020-2021 рік.

НАЗК перевіряє призначення Юрія Вітренка

5 травня Рада громадського контролю звернулася до НАЗК з приводу фактів, які можуть свідчити про можливе порушення Вітренком Юрієм антикорупційного законодавства при укладанні трудового договору з НАК «Нафтогаз України». Якщо ці факти будуть підтверджені, то НАЗК має звернутися до суду для припинення цього трудового договору.

Читати більше
Оголошення! Запрошуємо прийняти участь в конкурсі з формування складу Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України

Не вище закону

Рада громадського контролю НАБУ вітає внесення Президентом України Володимиром Зеленським невідкладного законопроекту «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду» за №5369 від 13 квітня 2021 року (в Верховну Раду внесено також законопроект №5370, який має пов’язаний технічний характер).

Висновок РГК НАБУ на звіт Бюро за ІІ півріччя 2020 року

ВИСНОВОК Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України на звіт НАБУ за ІІ півріччя 2020 року

Читати більше

У Львові відбулась зустріч голови РГК НАБУ та громадської ради при УСБУ в Львівській області

Читати більше
Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру трьом колишнім посадовим особам ПАТ КБ «ПриватБанк»

Читати більше
Обмовка по Малюсці або руйнація антикорупції

Читати більше
НАБУ розпочало розслідування щодо можливого завищення вартості при закупівлі вакцин

28 січня відбулося чергове засідання Ради громадського контролю

Читати більше
Троє депутатів уникнули потенційної відповідальності завдяки рішенню КСУ

Через рішення Конституційного Суду України перевірка декларацій народних депутатів України Іллі Киви (ОПЗЖ), Олександра Куницького (Слуга народу) та Суто Мамояна (ОПЗЖ) припинена, а результати роботи не будуть оприлюднені.

НАБУ має закрити 110 кримінальних проваджень проти посадовців

Це наслідки рішення Конституційного Суду України, яким скасовано кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.