Апеляція відмовила Луценку у позові до НАБУ

Автор: admin -

Апеляція відмовила Луценку у позові до НАБУ

​Київський апеляційний адміністративний суд відмовив Луценку в поверненні на новий розгляд позову до НАБУ. Ідеться про позов щодо оскарження виборів I складу Ради громадського контролю НАБУ у 2015 році.

Про це повідомляє юрист Секретаріату РГК НАБУ Вадим Валько.

8 травня 2018 року Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення залишити без розгляду позов народного депутата Ігоря Луценка до директора НАБУ Артема Ситника. Позивач повторно не прибув у судове засідання без поважних причин і не повідомив про причини неявки.

У позові народний депутат просив суд визнати протиправною бездіяльність директора Антикорупційного бюро. Оскільки Артем Ситник нібито не вжив заходів для проведення конкурсу на обрання членів РГК НАБУ, сформованої у 2015 році.

Позивач вважав, що деякі члени Ради вказали неправдиві відомості при подачі документів, а відтак їхні повноваження мали припинитися. Суд залучив до участі у справі в якості третіх осіб - НАБУ, Раду громадського контролю НАБУ, Віталія Шабуніна, Дмитра Шерембея, Олексія Хмари, Дар’ю Каленюк, Олександру Устінову, Андрія Марусова, Олексія Гриценка та Романа Маселка.

Про оскарження онлайн-виборів до РГК можна прочитати на сайті РГК НАБУ.