Cолом’янський суд на третину зменшив заставу фігуранту багатомільйонної справи НАБУ

Автор: Вадим Валько -

7 травня 2018 року Солом’янський районний суд Києва продовжив тримання під вартою одному з фігурантів у багатомільйонній справі щодо Державної продовольчо-зернової корпорації на 30 днів. При цьому суд зменшив розмір альтернативної застави заступнику директора фінансово-економічного департаменту ДПЗКУ Анатолію Завадському на третину – до 35,8 млн грн.

Про це повідомив юрист Секретаріату Ради громадського контролю НАБУ Вадим Валько із зали судового засідання.

За версією слідства, в 2014 року голова правління ДПЗКУ Петро Вовчук, попередньо залучивши Завадського та інших осіб, прийняв обіцянку хабаря у понад 667 тис. дол. за укладення та виконання контрактів на поставку сільськогосподарської продукції. Це кваліфікується як прийняття обіцянки неправомірної вигоди в особливо великому розмірі та карається позбавленням волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що ще 12 березня цього року судова колегія закінчила підготовче провадження та призначила справу до розгляду. У задоволенні клопотання сторони захисту про повернення обвинувального акту та зміну запобіжного заходу суд відмовив і обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 49,336 млн грн.

4 травня, цей же склад суду (головуючий суддя Курова О.І., Педенко А.М., Криворот О.О.) відмовив стороні захисту у задоволенні клопотання про відвід головуючого судді та всіє колегії суддів у повному складі.

Хронологія розгляду справи.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.