Миколаїв: НАБУ та РГК НАБУ зустрілися з громадськістю

Автор: admin -

Миколаїв: НАБУ та РГК НАБУ зустрілися з громадськістю

28 вересня директор Одеського теруправління Національного антикорупційного бюро Володимир Деулін та член Ради громадського контролю НАБУ Тетяна Локацька провели зустріч з громадськістю та ЗМІ у Миколаєві.

Директор Одеського осередку НАБУ презентував звіт про роботу Національного бюро в першому півріччі 2018 року, а також оприлюднив результати першого року роботи Одеського територіального управління НАБУ.

«Ми практично завершили наше інституційне становлення – заповнено всі кадрові позиції в теруправлінні, добігає кінця конкурсний відбір ще кількох «закріплених» за Одеським ТУ детективів, – зазначив Володимир Деулін. – І вже сьогодні можна говорити про конкретні результати роботи: у більшості з майже двох десятків проваджень, які безпосередньо стосуються південних областей, досудові розслідування завершені. Як мінімум у п’яти – складено обвинувальний акт». Володимир Деулін також наголосив, що серед вказаних проваджень є й ті, що стосуються безпосередньо Миколаєва, зокрема так звана справа Адміністрації морських портів України, в рамках якої викрито зловживання в Миколаївському та кількох інших морських портах.

Поспілкувалась з присутніми й член Ради громадського контролю НАБУ – корінна мешканка й активна громадська діячка Миколаївщини – Тетяна Локацька. Вона не тільки представила висновок на звіт НАБУ, а ще раз наголосила на важливості плідної співпраці громадськості з Національним бюро і закликала місцевих активістів, громадських розслідувачів та журналістів активніше долучатись до боротьби з корупцією.

«Законодавство передбачає різноманітні форми звернення до НАБУ з повідомленням про корупційні злочини, – розповіла Тетяна Локацька. – Це і поштові відправлення, і громадські приймальні, і скринька для письмових звернень, і електронна пошта, і безкоштовна телефонна лінія... Штат НАБУ невеликий, і не завжди вистачає кадрового ресурсу виявляти корупційні злочини на місцях. Відтак ваші звернення та заяви значно поліпшують ефективність роботи Бюро».

Нагадаємо, що подібні спільні зустрічі представників Бюро та Ради громадського контролю стали вже традицією. Так, раніше Директор Харківського ТУ НАБУ Юрій Кравченко та член РГК Артем Романюков провели заходи у Дніпрі та Запоріжжі, а Володимир Деулін і активіст Віталій Устименко відвідали Чорноморськ.