НАБУ має закрити 110 кримінальних проваджень проти посадовців

Це наслідки рішення Конституційного Суду України, яким скасовано кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Також буде закрито 13 справ статті 366-1, які вже знаходяться на розгляді у ВАКС. Ще у 4 справах будуть закриті епізоди в частині недостовірного декларування.

Серед тих, по кому закриють справи повністю або в частині недекларуваання: мер Одеси Геннадій Труханов, екс-заступник голови РНБО Олег Гладковський, ексміністр енергетики Ігор Насалик.

А також колишні народні депутати: Костянтин Жеваго, Дмитро Святаш, Денис Дзендзерський.

Через рішення КСУ усі ці справи мають бути закриті а посадовці, викриті на зловживаннях, уникнуть відповідальності.

Члени Ради громадського контролю обурені такими діями органу, який має захищати інтереси всього українського суспільства, а не лише його олігархічної верхівки.

Нагадаємо: напередодні КСУ опублікував рішення, яким була скасована кримінальна відповідальність за декларування недостовірної інформації. Також КСУ визнав такими, що не відповідають Конституції України, деякі пункти і статті закону України "Про запобігання корупції", які стосуються повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).