НАБУ та Рада громконтролю НАБУ відвідали Чорноморськ

Автор: admin -

НАБУ та Рада громконтролю НАБУ відвідали Чорноморськ

14 вересня Директор Одеського теруправління НАБУ Володимир Деулін і член РГК НАБУ Віталій Устименко провели зустріч з громадою Чорноморська, що на Одещині.

Директор місцевого ТУ Бюро розповів про завдання, мету та виклики у роботі, а також окреслив ключові особливості підслідності детективів НАБУ. Крім того, Володимир Деулін презентував звіт про роботу НАБУ у першому півріччі 2018 року та підбив підсумки першого року функціонування свого територіального підрозділу.

Володимир Деулін зазначив, що найбільше заявники скаржаться на дії посадових осіб державних органів, пов’язані із зловживанням службовим становищем або вимаганням чи отриманням неправомірної вигоди. «Перше місце» за кількістю заяв та скарг впевнено поділяють між собою посадовці правоохоронних органів – близько 20 % від усієї кількості повідомлень про злочин, що надійшли до Одеського теруправління.

Водночас член Ради громадського контролю НАБУ, відомий одеський активіст Віталій Устименко презентував висновок РГК НАБУ на піврічний звіт Бюро, висловив застереження та рекомендації Ради. Зокрема ішлося про проблеми з реєстрацією проваджень та передачу на Дисциплінарну комісію усіх внутрішніх розслідувань щодо працівників Бюро.

Також Устименко поділився досвідом роботи у конкурсній комісії НАБУ. «Зараз триває чергова хвиля відбору детективів. Ми спостерігаємо високий рівень претендентів. Уявіть собі, тільки на три посади детективів у Головний підрозділ претендувало понад 500 осіб. Цей показник конкурентності можна порівнювати з першими наборами в НАБУ. Сподіваємося, що це допоможе якісно оновити склад НАБУ»,  – зазначив член РГК.

Насамкінець присутні долучилися до активної дискусії, мали змогу поставити гострі питання спікерам та детективам, а також особисто повідомити про корупційне правопорушення.

Нагадаємо, що подібну практику спільних звітів та оцінок роботи вже застосовували на сході України. Так, Директор Харківського ТУ НАБУ Юрій Кравченко презентував піврічний звіт НАБУ разом з членом Ради, активістом Артемом Романюковим у Дніпрі та Запоріжжі.