«НАБУ та САП мають комунікувати спільну позицію щодо розслідувань», — члени РГК

Члени Ради громадського контролю звернули увагу, що представники НАБУ та САП часто комунікують у медіа дещо різні позиції щодо розслідувань. Це спричиняє суспільний резонанс та невдоволення, адже ці антикорупційні органи мають працювати злагоджено.

19 липня РГК ініціювала та провела зустріч прес-служб НАБУ, САП та РГК для обговорення цієї ситуації.

В 2017 році органи підписали меморандум, в якому зобов'язалися узгоджувати позиції щодо розслідуваних справ для комунікації назовні. Втім, ця угода часто не виконувалась через бюрократичні бар'єри та проблеми в комунікації між НАБУ та САП.

Під час зустрічі сторони обговорили проблемні моменти. Голова РГК Тетяна Локацька озвучила наполегливу рекомендацію від Ради: в подальшому керівництву обох структур частіше виступати зі спільними заявами і брифінгами, узгоджуючи єдину позицію. Зрештою, присутні домовилися про взаємодію для ефективної зовнішньої комунікації у ЗМІ, на сайтах органів, під час спільних заходів та у соціальних мережах.