ОАСК залишив без розгляду позов Луценка до Директора НАБУ

Автор: Вадим Валько -

ОАСК залишив без розгляду позов Луценка до Директора НАБУ

Окружний адміністративний суд міста Києва 8 травня 2018 року ухвалив рішення залишити без розгляду позов народного депутата Ігоря Луценка до директора НАБУ Артема Ситника щодо оскарження обрання окремих членів попереднього складу Ради громадського контролю.

Про це розповідає юрист Секретаріату Ради громадського контролю НАБУ Вадим Валько, який був присутній на засіданні.

У позові Ігор Луценко просив суд визнати протиправною бездіяльність директора антикорупційного бюро, тому що Артем Ситник нібито не вжив заходів для проведення конкурсу на обрання членів РГК НАБУ, сформованої у 2015 році. Позивач вважав, що деякі члени Ради вказали неправдиві відомості при подачі документів, а відтак їхні повноваження мали припинитися.

Суд залучив до участі у справі в якості третіх осіб - НАБУ, Раду громадського контролю НАБУ, Віталія Шабуніна, Дмитра Шерембея, Олексія Хмари, Дар’ю Каленюк, Олександру Устінову, Андрія Марусова, Олексія Гриценка та Романа Маселка.

На черговому судовому засіданні 8 травня 2018 року представник НАБУ (у якості 3 особи) заявив клопотання про залишення позову без розгляду.

Суд після виходу з нарадчої постановив задовольнити клопотання і позов залишити без розгляду на підставі п.4 ч.1 статті 240 КАС України (позивач повторно не прибув у судове засідання без поважних причин або не повідомив про причини неявки, і від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності).