Призначення Жебрівського ставить під сумнів проведення аудиту НАБУ – Рада громадського контролю

Автор: РГК -

РГК НАБУ висловлює занепокоєння щодо призначення екс-голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського аудитором НАБУ за президентською квотою.

Призначення аудитором НАБУ особи, яка не в повній мірі відповідає вимогам закону, ставить під загрозу судового оскарження як сам процес відбору, так і майбутні результати діяльності комісії.

Так, Закон України “Про Національне антикорупційне бюро України” передбачає, що аудитор повинен мати “значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях”. Утім біографія Жебрівського не містить інформації про подібний міжнародний досвід.

Окрім того, сумніви може викликати неупередженість Павла Жебрівського, адже ще тиждень тому він, працюючи на посаді голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, був особою, підслідною НАБУ.

РГК НАБУ закликає дотримуватись законності на всіх етапах підготовки та проведення аудиту та забезпечити максимальну прозорість усіх пов’язаних з цим процесів.