Рада громадського контролю при НАБУ звернулась до НАБУ за поясненнями, з якою метою директор НАБУ Артем Ситник зустрічався і що обговорював з Віталієм Шабуніним та Андрієм Богданом. Останнього вважають представником кандидата в Президенти Володимира Зеленського.  РГК вважає неприпустимими зустрічі керівництва НАБУ з представниками кандидатів у президенти.

Як з'ясували журналісти програми «Наші гроші», Артем Ситник зустрічався із представниками одного із виборчих штабів кандидата в президенти, зокрема В. Зеленського. Звертаємо увагу, що НАБУ є правоохоронним органом, що має бути рівновіддаленим і неупередженим щодо будь-яких політичних фігур, тим більше у передвиборчий період. НАБУ має дотримуватись стандартів та вимог, які є обов'язковими для незалежного органу правопорядку.

РГК звертається безпосередньо до Артема Ситника з  вимогою пояснити мету, деталі організації зустрічі, хто був ініціатором зустрічі, а також інші обставини та предмет обговорення зустрічі, про яку йдеться у розслідуванні програми «Наші гроші». Незалежність НАБУ була і має залишатись гарантією неупередженості розслідувань, відтак РГК  закликає у подальшому керівництво органу утримуватись від будь-яких зустрічей, що не стосуються безпосереднього виконання обов’язків.