Суд відклав підготовче засідання у справі ймовірного хабара голові Мироцької сільської ради

Автор: Вадим Валько -

Таке рішення ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі  Інни Білоус, Євгена Крука та Олексія Кравчука (справа № 369/12790/18).

На перше засідання ВАКС у цій справі не з’явилися обидва захисника обвинуваченого Андрія Гриневича. Зокрема, адвокат Андрій Личманюк через свого підзахисного повідомив, що знаходиться на невідкладному обшуку по іншій справі, а захисник Ярослав Куц мав на цей же час ще одне судове засідання у іншому суді і подав клопотання про перенесення підготовчого засідання.

Також на судове засідання не з’явилася Шейко Вольга Василівна, яка раніше здійснювала захист Олександра Деревинського, проте обвинувачений повідомив, що вона більше не є його адвокатом.

Суд, заслухавши думку учасників справи, вирішив відкласти підготовче засідання, оскільки обвинувачений Гриневич залишився взагалі без захисників. Крім цього, судді зобов’язали адвокатів надати пояснення та документи для підтвердження поважності причин їхньої неявки. Наступне засідання призначено на 9 грудня 2019 року о 09:00 ранку.

Нагадаємо, що за версією слідства, голова Мироцької сільської ради Києво-Святошинського району Олександр Деревинський, за попередньою змовою з невідомим, вимагав від фізичної особи надати їм неправомірну вигоду в сумі 90 тисяч доларів за вчинення дій та ухвалення рішень в інтересах цієї особи, зокрема: підписання Мироцьким сільським головою акту здачі-прийняття робіт (надання послуг) із розроблення ДП «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га в східній частині Мироцького, проведення позитивних громадських слухань щодо врахування громадських інтересів щодо вказаного детального плану території та затвердження вказаного детального плану території на сесії Мироцької сільської ради.

Під час зустрічі, яка відбулася 16 травня між фізособою, Деревинським та його спільником, узгоджена дата передачі коштів у вигляді неправомірної вигоди на 24 травня. З метою встановлення обставин скоєння кримінального злочину 23 травня оглянуті й вручені фізособі для передачі у вигляді неправомірної вигоди зазначеним особам грошові кошти в сумі 90 тисяч доларів (900 купюр номіналом 100 доларів кожна).

Відео НАБУ - за посиланням

24 травня після затвердження вищевказаного детального плану території на сесії Мироцької сільради, відбулася передача неправомірної вигоди в автомобілі Cadillac STS, припаркованому біля Мироцької сільради. Відразу після передачі під час обшуку автомобіля Cadillac STS були вилучені грошові кошти в сумі 90 тис. дол.

Застереження: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.