Вибори до РГК НАБУ 2019 - чи буде рекорд?

Автор: Вадим Валько -

Вибори до РГК НАБУ 2019 - чи буде рекорд?

3 травня 2019 року НАБУ оголосило про проведення конкурсу з формування 5 складу Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України.

Це будуть вже шості вибори до Ради громадського контролю при НАБУ. У попередні роки (обрання чотирьх складів РГК у 2015-2018 роках та довибори 5 членів у 2016 році)  до участі у виборах було допущено наступну кількість кандидатів:

• 2015 рік - 48 осіб
  • 2016 рік - 29 осіб
  • довибори 5 членів у 2016 році - 31 особа
  • 2017 рік - 56 осіб
  • 2018 рік - 40 осіб

Рекордна кількість виборців, яка взяла участь у формуванні складу РГК, була  у 2018 році. Загалом під час голосувань у 2015-2018 роках проголосувало 72 030 виборців:

• у 2015 році  в голосуванні за 1 склад РГК взяло участь 16 635 осіб
  • у 2016 році  в голосуванні за 2 склад РГК взяло участь 8 878 осіб
  • у довиборах 5 членів РГК 2 скикання взяло участь 10 135 осіб
  • у 2017 році  в голосуванні за 3 склад РГК взяло участь 17 084 особи
  • у 2018 році  в голосуванні за 4 склад РГК взяло участь 19 298 осіб

Для порівняння за членів Громради при МОЗ у 2017 році проголосувало 14 700 осіб. Рекордсменом же у кількості виборців в інтернет-голосуваннях є Громрада при Міністерстві ветеранів, до обрання якої у 2019 році долучилась найбільша кількість осіб - 21 861. Правда в обох цих випадках голосування тривало 24 години, що відвічі довше, ніж під час обрання РГК при НАБУ. Рейтингове Інтернет-голосування за 15 кандидатів до складу РГК відбудеться на офіційному веб-сайті НАБУ 30 травня 2019 року з 09:00 до 21:00. Офіційні результати будуть оприлюднені 6 червня 2019 року.

Подати документи для участі у виборах 5 складу РГК можна буде у період з 8 по 17 травня 2019 року включно. Ознайомитися з переліком документів, які необхідно подати для участі у конкурсі Ви можете за посиланням.