Золотих було виключено зі складу Ради - заява РГК

Автор: РГК -

Золотих було виключено зі складу Ради - заява РГК

15.07.2016 року на черговому засіданні РГК при НАБУ було вирішене питання членства Золотих Д.В. в РГК при НАБУ. Було повторно розглянуто матеріали розслідування інтернет-голосування за склад РГК при НАБУ, яке було проведене силами НАБУ, на предмет наявності штучного збільшення результатів голосування Золотих Д.В, що надало йому змогу увійти до складу РГК при НАБУ, замість іншої особи. Відповідно, було встановлено обставину, яка виключає можливість входження Золотих Д.В. до складу РГК при НАБУ.
Окрім цього, Золотих Д.В був відсутнім на засіданні РГК при НАБУ, другий раз поспіль, що також є підставою для достроковго припинення повноважень члена РГК при НАБУ. Відповідно, наявні 2 підстави для дострокового припинення повноважень Золотих Д.В. як члена РГК при НАБУ, а саме згідно пунктів 5 та 6 частини 8 Положення про РГК при НАБУ.
Членами РГК, було прийнято рішення, достроково припинити повноваження члена РГК при НАБУ Золотих Д.В. за сукупністю зазначених підстав.

p.s. Варто нагадати, що це вже 5-й член РГК при НАБУ, повноваження якого достроково припинені, відповідно, РГК при НАБУ звернулась до Директора НАБУ Артема Ситника з пропозицією провести довибори на 5 вакантних місць у складі РГК при НАБУ.